Varces, França: Acció contra la societat de les presons i els seus carcellers.

Des de fa 2 setmanes, els carcellers a França i als territoris d’ultramar duen a terme mobilitzacions “laborals”, amb la finalitat d’obtenir més mitjans i recursos per continuar fent el seu treball fastigós de mantenir empresonats als presos.

No obstant això, a la ciutat de Varces, on també va haver-hi “protestes” similars, algunes persones van decidir mostrar el seu repudi a la societat de les presons, i van fer una visita a dos llocs diferents del sistema penitenciari. Les parets de el “centre de semi-llibertat”, situat al carrer Abbé Grégoire, 51 (es tracta de centres de suposada reinserció social i formació professional per a presos) i el SPIP (Servei de Llibertat Vigilada i Integració Penitenciari, que s’encarrega també de la vigilància dels excarcerats, per assegurar que segueixen complint les mesures restrictives) situat al carrer Donis Alliés, 84, han estat redecorades.

En les parets dels dos llocs es van realitzar pintades que resaven:

-SPIP, carcellers, mateix combat, dimissió
-Destrucció de les presons
-Solidaritat amb els presoners
-L’única reducció possible és la destrucció de les presons
-Llibertat para tots, de dia i de nit (es refereix a les condicions restrictives, imposades als presos inserits en els centres de semi-llibertat)

A més, una pancarta va ser penjada en el desviament direcció a Varces, en la qual es llegia: “En comptes d’una vaga de carcellers, buidem les presons!”

font

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *