Tolosa, França: Comunicat de la Unió Antifeixista Tolosana, sobre el recent atac feixista a la plaça Arnaud Bernard.

2 d’abril de 2012

Prop de la 01:00, de l’1 d’abril, la plaça estava animada per la festa i la bona convivència com és habitual, quan un grup va irrompre a la plaça. Una vintena d’individus agrupats marxant i més o menys encaputxats arriba al bulevard Lascrosses. El pas i l’actitud agressiva dels individus no deixen lloc a dubtes : “són els feixistes” criden alguns festers de la plaça. En efecte, recorren la plaça provocant als tafaners. Davant la mirada esbalaïda de la gent en les terrasses, els individus van cridar “Tolosa hooligans!” mentre feien salutacions hitlerianes. Després d’alguns minuts de latència, tota la gent de la plaça va començar a actuar per rebutjar als assaltants, els qui havien començat a atacar la terrassa d’un cafè i als clients d’un kebab.

Fugint cap a la plaça Saint Sernin, els feixistes van ferir de gravetat a un estudiant xilè. La intervenció d’un testimoni li va salvar la vida, sens dubte. En efecte, la víctima en coma va ser trasllada a l’hospital. La seva vida es trobava en greu perill durant la nit. El seu estat va millorar durant la tarda del diumenge. Sortint del coma, el ferit pateix múltiples fractures en la volta cranial i una paràlisi dels seus membres. Segons ens van informar el diumenge a la nit, la paràlisi no seria definitiva. Més tard, una part de la gent que acabava de ser agredida a la plaça Arnaud Bernard va decidir rendir comptes amb els feixistes, anant al seu local situat en l’Avinguda de Barcelona, 36. Just abans d’arribar a la porta, la policia va intervenir tirant pilotes de goma. D’aquí va derivar una sèrie d’identificacions i escorcolls. La policia va efectuar 5 detencions. 4 persones van ser ràpidament alliberades durant l’hora següent. La cinquena seguia detinguda el dilluns a la tarda. Que sapiguem no es va produir tampoc cap enfrontament a la plaça Saint Pierre.

Una vegada més, els feixistes no van ser incomodats per la policia, malgrat una batuda que gairebé va costar la vida d’una persona, van poder seguir tranquil·lament amb la seva vetllada. La policia va ser més eficaç a defensar el local del Bloc Identitari (Bloc Identitaire, organització neonazi francesa) que a defensar als tolosans que festejaven a la plaça Arnaud Bernard….Ens sorprèn l’actitud de les forces de l’ordre. Sembla que els “investigadors” creuen detenir a el “culpable ideal” de l’agressió de l’estudiant. Segons informacions, l’acusat estava prop de la plaça Saint Pierre quan va ocórrer l’agressió. A més l’acusat és antifeixista, i la víctima va ser agredida per feixistes! En conseqüència, exigim l’alliberament immediat del detingut.

Més que una baralla entre extrems, el que va passar durant la nit del dissabte al diumenge, s’assembla més a un desig de joves hooligans de dreta extrema i de militants del Bloc Identitari de venir a agredir a persones representant tot el que odien: manifestants occitans festejant l’èxit de la seva manifestació, poblacions d’origen estrangera, joves esquerrans, kebabs, sobretot una plaça i un barri que simbolitzen la diversitat de les cultures i el mestissatge que exerceixen.

Unió Antifeixista Tolosana
Contacte: antifa.toulouse[a]gmail.com


Nota de Contra Info: No obstant això, cal comentar que la manifestació del 31 de març, en defensa de la llengua occitana, durant la qual van ser expulsats els neonazis del Bloc Identitari (segons aquest comunicat), comptava amb una presència massiva de manifestants que portaven banderes amb la Creu de Tolosa, símbol dinàstic regional-nacionalista. Per a nosaltres la defensa de qualsevol llengua i de la lliure expressió individual i/o col·lectiva, no passa a través de cap tipus de regionalismes, ni identitats nacionals, sinó al contrari, a través de la lluita conscient en contra dels Estats, les seves pàtries, les seves banderes tacades amb la sang del poble, les seves fronteres, els seus límits imposats amb la bota i el fusell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *